Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به آغاز فصل ‌پاییز و ‌پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر ‌کم‌بارشی این فصل گفت: با سرد شدن هوا با ‌پدیدده وارونگی دما و تشدید آلودگی هوای تهران مواجه خواهیم شد بنابراین انتظار داریم همه دستگاه‌های اجرایی به تکالیفی که در قانون هوای ‌پاک برای آن‌ها تعیین شده است، عمل کنند تا بتوانیم طی ماه‌های ‌پیش‌رو از وضعیت آلودگی هوا عبور کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهره عبادتی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به نقش منابع آلاینده متحرک از جمله خودروهای شخصی، تاکسی، موتورسیکلت، اتوبوس، کامیون در آلودگی هوای تهران به‌ویژه در فصل ‌پاییز و زمستان اظهارکرد: براساس آخرین سیاهه انتشار شهر تهران، سهم منابع  متحرک در تولید «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» به عنوان مهمترین آلاینده هوا در پاییز و زمستان ۶۰ درصد گزارش شده که متاسفانه تردد بیش از حد خودرو در سطح شهر تهران طی ساعات شبانه روز در این زمینه بی‌تاثیر نبوده است.  

وی در ادامه با اشاره به تصویب و ابلاغ مجدد آیین‌نامه اجرایی ماده ۸  درباره سن فرسودگی انواع وسایل نقلیه- که در تیر ماه سال ۹۹ بر اساس استعلام دیوان عدالت اداری از شورای نگهبان ابطال شد- اظهار کرد: خوشبختانه این آیین‌نامه اجرایی با اعمال تغییراتی مجدد تصویب و ابلاغ شده است و ما براساس این آیین‌نامه مکاتباتی با دستگاه‌های مختلف در زمینه برخورد با خودروهای فرسوده و دودزا انجام دادیم.

عبادتی اضافه کرد: براساس آیین‌نامه اجرایی جدید ماده ۸ قانون هوای ‌پاک، تردد تاکسی‌ها و موتورسیکلت‌های کاربراتوری از ابتدای سال ۱۴۰۱ در کلانشهرهایی مانند تهران و تردد سایر خودروهای سواری کاربراتوری داخل محدود طرح «نواحی کم انتشار» (LEZ) ممنوع است.

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران بر ضرورت تعامل همه جانبه دستگاه‌های متولی برای مقابله با آلودگی هوا تاکید کرد و گفت: اگر تمام دستگاه‌های اجرایی که در قانون هوای ‌پاک برای آن‌ها تکالیفی مشخص شده است به وظایف خود عمل نکنند و با یکدیگر تعامل نداشته باشند نمی‌توانیم در اجرای قانون هوای ‌پاک و در نتیجه کاهش آلودگی هوا موفق باشیم. هرچند سازمان حفاظت محیط زیست به‌عنوان ناظر بر حسن اجرای قانون هوای ‌پاک گزارش‌های شش ماهه‌ای را از دستگاه‌های متولی در زمینه نحوه عملکردشان در اجرای این قانون دریافت می‌کند و مورد رصد و بررسی قرار می‌دهد.

نظارت بیشتر بر مراکز معاینه فنی در سال جاری

عبادتی با اشاره به ماده ۶ قانون هوای ‌پاک که بر الزام انجام معاینه فنی کلیه وسایل نقلیه موتوری اعم از خودروهای سبک، سنگین، نیمه سنگین و موتورسیکلت تاکید می‌کند، تصریح کرد: ‌پایش جدی‌تر مراکز معاینه فنی و نظارت بر عملکردشان را آغاز کرده‌ایم البته پلیس راهنمایی و رانندگی نیز می‌تواند با برخورد با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی که در سطح شهر تردد می‌کنند کمک بسیاری کند تا بتوانیم تا حدی آلودگی هوایی که هر سال در شهر تهران با آن روبه‌رو هستیم را کاهش دهیم.

وی همچنین گفت: شهروندان نیز می‌توانند با رعایت برخی نکات از جمله انجام معاینه فنی وسایل نقلیه و کاهش استفاده از خودروهای شخصی در کاهش آلودگی هوا نقش موثری داشته باشند.

‌پایش و رصد مستمر صنایع و واحدهای آلاینده و کیفیت سوخت مصرفی آن‌ها

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران ضمن بیان اینکه ‌پایش، رصد و برخورد با واحدهای صنعتی و خدماتی آلاینده جزو وظایف ذاتی سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات استانی به‌عنوان زیرمجموعه این سازمان است، خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته واحدهای آلاینده‌ای که تاثیر مستقیمی بر آلودگی هوا دارند به‌ویژه در فصول ‌پاییز و زمستان سال جاری به‌صورت هفتگی  پایش می‌شوند و در صورتی‌که آلایندگی هریک از این واحدها بیش از حد مجاز بود برای آن‌ها اخطاریه صادر و مشکلات آن‌ها در این زمینه مرتفع می‌شود.

عبادتی در ‌پایان با اشاره به ‌پیگیری‌های انجام شده از طریق استانداری و مکاتباتی که با شرکت‌های ملی گاز و نفت انجام شده است، گفت: ‌براساس ‌پیگیری‌های انجام شده از سال گذشته واحدهای صنعتی اجازه استفاده از سوخت‌های سنگین را ندارند و سوخت جایگزین این واحدها باید توسط دستگاه‌های متولی تامین شود. پایش و بررسی سوخت مصرفی در نیروگاه‌ها، ‌پالایشگاه‌ها، واحدهای سیمان و ریخته‌گری و... نیز از ابتدای سال جاری به‌صورت روزانه و جدی‌تر در حال ‌انجام است و طی فصل ‌پاییز و زمستان نیز ادامه خواهد داشت تا بتوانیم بخشی از آلایندگی مربوط به منابع ثابت را مدیریت کنیم.

انتهای ‌پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگی هوا قانون هوای پاک وارونگی دما معاينه فني اداره کل محیط زیست استان تهران حفاظت محیط زیست پاییز و زمستان آلودگی هوای قانون هوای آلودگی هوا معاینه فنی آیین نامه دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۹۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسریع در اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند همراهی جدی دستگاه‌هاست

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز تسریع در اجرای قوانین حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مدنظر رهبر معظم انقلاب را نیازمند همراهی جدی دستگاه‌های اجرایی دانست.

سیدوحید حسینی امروز، ۱۲ اردیبهشت در چهل و یکمین نشست قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: تسریع در اجرای قانون حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و فرزندآوری، نیازمند همکاری و همراهی جدی دستگاه‌های اجرایی استان فارس است.

وی تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای ارائه آموزش و فرهنگ‌سازی مباحث جوانی جمعیت در میان کارکنان سازمان‌ها، ادارات و ارگان‌ها استان آمادگی کامل دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: اجرای قانون حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و فرزندآوری به عنوان یکی از اقدامات ملی به شمار می‌رود که پشتوانه‌ای برای آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

حسینی با اشاره به نزدیک شدن هفته ملی جمعیت از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، با مهم برشمردن این مناسبت، بر استفاده از ظرفیت صدا و سیما، رسانه‌ها و خبرگزاری‌های استان برای ترویج فرهنگ قانون حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و فرزندآوری تاکید کرد.

وی، قانون حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و فرزندآوری را یکی از راهکارهای اثرگذار و ارزشمند در پیشبرد اهداف پیش بینی شده در این زمینه عنوان کرد و هفته جمعیت را فرصتی مناسب برای آگاهی بیشتر مردم جامعه از اهمیت تلاش برای قرار گرفتن در مسیر جوان بودن جمعیت دانست.

عباس رضائیان‌زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اشاره به دستورالعمل‌های هفته ملی جمعیت ۱۴۰۳، از آمادگی دانشگاه برای اجرای اقدامات هدفمند در سطح جامعه با همکاری و همراهی معاونت‌های دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی استان خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت
  • راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعتی یکی از برنامه‌های خوزستان
  • تسریع در اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند همراهی جدی دستگاه‌هاست
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • رفع موانع صادرات واحدهای تولیدی در استان تهران پیگیری شود
  • فعالیت یک واحد آلاینده لعاب سازی در اردکان متوقف شد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق