Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  همزمان با گرامیداشت هفته محیط زیست پیش از ظهر امروز با حضور کیومرث کلانتری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران و سرمدی معاون عمرانی فرمانداری اسلامشهر۲ طرح زیست محیطی در شهرستان اسلامشهر افتتاح و به بهره برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، کیومرث کلانتری در حاشیه این افتتاح در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار جهانی هفته محیط زیست یعنی غلبه بر آلودگی هوا و نامگذاری ملی این مناسبت یعنی کاهش آلاینده‌ها و پسماند، آسمان آبی و زمین سبز، افزود: همه این موضوعات و زمینه‌ها به حفظ محیط زیست که خودمان هم در آن زیست می‌کنیم و در آن تاثیرگذار هستیم بر می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در بحث محیط زیست هم صنعت، هم سازمان محیط زیست، هم دستگاه حاکمیت و مردم در یک کشتی بنام محیط زیست نشسته اند و اگر بی توجه بوده و اقدامات درستی انجام ندهیم، توسعه‌ای که اتفاق می‌افتد نه تنها رفاه و آسایشی ایجاد نمی‌کند بلکه می‌تواند باعث بروز آلودگی و اثرات سو بر محیط زیستمان شود.

کلانتری با بیان اینکه رسالت محیط زیست پیشگیری بوده و جریمه، پلمب و این قبیل اقدامات نیست، اظهار داشت: ما در سازمان محیط زیست ابتدا بدنبال پیشگیری و هدایت توسعه هستیم و بعد چنانچه بتوانیم، نقش مشورتی و هدایت گرایانه در بخش‌های مختلف توسعه را به عنوان دستگاه حاکمیتی داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه سخنان خود به حدود ۱۱۸۰۰ گشت و پایش و بازدید از واحد‌های صنعتی و تولیدی استان در سال گذشته اشاره داشت و گفت:در مجموع این پایش‌ها ۴۷۶ واحد صنعتی در لیست صنایع آلاینده استان قرار گرفتند. وی ادامه داد:در بخش آلودگی هوا بیشترین صنایع آلاینده در شهرستان پاکدشت و در بخش آلودگی آب شهرستان ری بیشترین واحد‌های آلاینده را دارد و سومین شهرستان هم در بحث صنایع آلاینده ورامین است که البته باید در سال ۹۸ برنامه کنترل آلودگی‌های خود را به سازمان محیط زیست ارائه دهند و استاندارد‌های محیط زیستی را رعایت کنند.

کلانتری با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود ۱۵ گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی استان را در راستای هدایت توسعه بررسی کردیم، بیان داشت: خوشبختانه این طرح‌ها در حال اجرا است و در حال حاضر هیچ گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی بدون پاسخ در محیط زیست نداریم و امیدواریم با توجه به همراهی‌هایی که بین بخش‌های مختلف صنعت و محیط زیست است بتوانیم روند کاهش آلودگی‌های محیط زیستی را در استان تهران شاهد باشیم.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در مجموع حدود ۷۰ درصد از متقاضیانی که برای احداث و بهره برداری از واحد‌های صنعتی و خدماتی خود به محیط زیست مراجعه کردند توانستند نظر مساعد و مثبت دریافت کنند، گفت: علت عدم صدور مجوز ۳۰ درصد از متقاضیان هم به علت شرایط ویژه تهران و جمعیت پایتخت و وجود ضوابط و مقررات در این استان است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران در بخشی دیگر از سخنان خود در خصوص وضعیت زیست محیطی شهرستان اسلامشهر گفت: این شهرستان برای محیط زیست استان به دلیل جمعیت زیاد، قرار گیری در مسیر باد غالب و اثر گذاری این شهرستان بر محور تهران- قم که با مشکل بوی نامطبوع در مسیر مواجه است، بسیار حائز اهمیت است و البته در این شهرستان اقدامات خوبی در اینخصوص انجام شده است.

وی در پایان با اشاره به افتتاح ۲ تصفیه خانه پساب واحد‌های صنعتی در شهرستان به مناسبت گرامیداشت هفته محیط زیست، تصریح کرد: با افتتاح و بهره برداری از این تصفیه خانه‌ها مجموعا با ظرفیت ۷۰۰ مترمکعب در شبانه روز پساب تصفیه شده بازچرخانی و به چرخه تولید بر میگردد و این یکی از اهداف اصلی احداث تصفیه خانه‌ها است. گفتنی است با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران سیستم تصفیه خانه‌های فاضلاب شهرک صنعتی خصوصی بهسازی صنایع چوب ایران و کارخانه مقواسازی شرق در شهرستان اسلامشهر افتتاح و به بهره برداری رسید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست استانداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۴۸۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌سه‌شنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و دو ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۳۹ در شرایط ناسالم (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۷۵ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۱۶۹، کاوه با شاخص ۱۶۸، فرشادی با شاخص ۱۶۷، ولدان با شاخص ۱۶۰ و کردآباد با شاخص ۱۵۵ در وضعیت هوای ناسالم (قرمز) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های پارک زمزم با شاخص ۱۴۵، رهنان با شاخص ۱۳۶ و انقلاب با شاخص ۱۲۵ ناسالم (نارنجی)، فیض با شاخص ۹۹ و میرزاطاهر با شاخص ۸۰ سالم (زرد)، سپاهان‌شهر با شاخص ۳۵ پاک (سبز) است.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۳۹ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۱۸۰ و خرازی با شاخص ۱۵۶ در موقعیت هوای ناسالم (قرمز) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت زرین‌شهر با شاخص ۱۴۸، قهجاورستان با شاخص ۱۱۵ و کاشان با شاخص ۱۰۵ ناسالم (نارنجی)، خمینی‌شهر با شاخص ۷۹، نجف‌آباد با شاخص ۷۳، سجزی با شاخص ۹۵، مبارکه با شاخص ۶۵ و شاهین‌شهر با شاخص ۵۷ سالم (زرد) ثبت شدند، ایستگاه‌های پروین، استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 749292

دیگر خبرها

  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • فعالیت یک واحد آلاینده لعاب سازی در اردکان متوقف شد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»